Fokus Media nimitti uusia päätoimittajia

Elle, Fit ja Antiikki & Design saavat kolme kovaa ammattilaista päätoimittajiksi.

Fokus Media nimitti uusia päätoimittajia

Filosofian tohtori Mirva Saukkola, journalisti, konsultti, tapakouluttaja ja kirjailija, on nimitetty Antiikki & Design -lehden päätoimittajaksi Maija Toppilan siirtyessä eläkkeelle. Mirva Saukkola on pitkän linjan journalisti, joka on tehnyt töitä mm. Ellen päätoimittajana, Cosmopolitanin ja Kotilieden toimituspäällikkönä ja Glorian toimittajana. Viimeiset vuodet hän on toiminut yrittäjänä ja kirjoittanut useita teoksia, mm. Etiketti-kirjan ja viime vuonna ilmestyneen matkakirjan Once in a lifetime ja luennoinut aktiivisesti. Mirva Saukkola on jo usean vuoden ollut Antiikki & Designin avustaja, joka tuntee taidehistoriaan perehtyneenä lehden aihepiirin sekä tekijät ja on itse vintagen ja muodin historian asiantuntija. Mirva aloittaa Fokus Mediassa Antiikki & Design -lehden päätoimittajana 20.5.2019.


Mirva Saukkola                             Päivi Ekola                                 Taina Risto

Päivi Ekola on nimitetty Fitin päätoimittajaksi 1.3.2019 alkaen. Päivi Ekola on aloittanut Fokus Mediassa Fitin toimituspäällikkönä runsas vuosi sitten. Hän on aiemmin työskennellyt mm. Ellen ja Avotakka-lehden toimituspäällikkönä ja Otava Medialla digitaalisena tuottajana. 

Ellen päätoimittajana jatkaa filosofian maisteri Taina Risto. Taina Risto aloitti Ellen päätoimittajana viime vuonna ja toimii helmikuun loppuun asti myös Fitin päätoimittajana. Taina Risto on työskennellyt useissa aikakauslehdissä, mm. päätoimittajana Hyvä terveys- ja Sport-lehdissä ja toimituspäällikkönä Elle-, SARA.- ja Glorian Koti -lehdissä.

”Olen erittäin tyytyväinen, että Fokus Media nimittää kaksi kovaa ammattilaista brändiensä päätoimittajiksi ja että juuri uudistunut Elle saa oman vahvan vetäjänsä. Me Fokus Mediassa uskomme vahvasti aikakauslehtien ja niiden digikanavien kilpailukykyyn tulevaisuudessakin. Mirva, Taina ja Päivi ovat monikanavaisen sisällön tuottamisen asiantuntijoita, jotka saavat virtaa päätoimittajan monipuolisesta toimenkuvasta. On hyvä, että Fokus Median toimituksissa on erilaisia sisällön tuottamisen ja organisoitumisen malleja.” sanoo julkaisujohtaja Laura Luoma.

Lisätietoja antaa julkaisujohtaja Laura Luoma, 040 5068540

Fokus Media Finland Oy on on vuonna 2014 perustettu, toimivan johdon omistama ketterä ja yrittäjähenkinen mediatalo. Olemme keskittyneet aikakaus- ja asiakaslehtien kustantamiseen sekä sisältömarkkinoinnin tuotantoon. Julkaisukanavinamme toimivat niin printti, verkko kuin sosiaalinen media. Julkaisemme kahtatoista aikakauslehteä ja työllistämme vakituisesti 70 henkilöä sekä laajan verkoston freelance-avustajia. Toimitilamme sijaitsevat Arabianrannassa, Helsingissä. Yrityksen liikevaihto oli vuonna 2018 15,2 miljoonaa euroa.

Antiikki & Designin lukijoita yhdistää intohimo vanhoihin, kauniisiin tavaroihin. Sisustajalle lehti tarjoaa inspiraatiota modernin ja klassisen yhdistämiseen. Antiikki & Design opastaa vanhan asunnon kunnostajaa tavoittamaan ajan hengen. Kulttuurimatkailijan lehti vie sekä nojatuolimatkoille että lukijamatkoille. 25 vuotta viime vuonna täyttänyt lehti antaa entistä enemmän sivuja 1950–70-luvun designin helmille.

Elle on ykköslehti muodista, trendeistä ja hyvästä elämästä kiinnostuneelle naiselle. Ellessä yhdistyvät inspiroivat tyyli- ja trendijutut, kauneus- ja meikkivinkit, upeat muotikuvat sekä kiinnostavat henkilöhaastattelut. Elle.fi tarjoaa muotimaailman kiinnostavimmat blogit sekä toimituksen arvioinnit ravintoloista, kampaamoista ja muista trendipaikoista. Ellen lukijamäärä kasvoi viimeksi julkistetussa KMT-mittauksessa 25% ja on nyt 65000 lukijaa. KMT S17K18

Fit on Suomen suosituin liikunnan ja hyvinvoinnin media. Fit tuo arkeen energiaa ja auttaa tekemään tavoitteista totta. Fit motivoi kunnonkohotuksessa, ruokavalioremontissa, painonpudotuksessa ja hyvän olon löytämisessä. Fitin selkeät neuvot toimivat hektisessä arjessa. Jokaisessa numerossa on uusimmat uutiset liikunnan maailmasta, konkreettisia treeniohjeita, ravinto- ja terveysjuttuja, kevyitä reseptejä ja henkilöhaastatteluja – asiantuntevasti – ja motivoivasti paketoituina. Fit.fi tunnetaan tehokkaista, eritasoisille treenaajille sopivista harjoitteluohjelmista ja suosituista treeni- ja hyvinvointiblogeista.

Laura Luoma

Julkaisujohtaja