Finnairin Suomi 100 -julkaisu on ilmailun juhlaa

Uutinen

Finnair juhlisti Suomen satavuotista itsenäisyyttä julkaisemalla teoksen, jossa tutustutaan Finnairin ja Suomen yhteiseen matkaan ja kurkistetaan ilmailun vähemmän tunnettuihin puoliin.

Under the Northern Skies, 100 Stories Celebrating Flying vie lukijansa matkalle ilmailun ihmeelliseen maailmaan taivaalla ja maassa tapahtuvien kohtaamisten kautta. Moderni bookazine-konsepti yhdistelee kirjan ja aikakauslehden parhaita puolia tarjoten lukijalle vaihtelevaa, monipuolista sisältöä ja lehden runsautta säilyttäen kirjan kestävyyden ja arvokkuuden. Perinteisen historiikin sijaan julkaisusta haluttiin raikas ja monipuolinen teos, jossa sata pientä tarinaa kuljettavat lukijaa Finnairin ja Suomen yhteisellä taipaleella ennen, nyt ja tulevaisuudessa.

Olemme ylpeitä ja iloisia saadessamme olla mukana tekemässä tätä harvinaista projektia Suomi 100 -hengessä.

Unohdettujen tavaroiden maa, ”Land of left items” -jutussa vieraillaan lentokentän löytötavaratoimistossa ja tutkitaan, mitä tavaroita useimmiten lentokoneisiin unohdetaan.

”Behind the scenes at Helsinki Airport” -infografiikka avaa visuaalisesti lentokentän vähemmän tunnettuja puolia. Tiesitkö, että lentokentällä on mm. 11 kilometriä matkalaukkuhihnaa?

Monet suomalaisen designin klassikot ovat nousseet suuren kansainvälisen yleisön tietoisuuteen Finnairin siivillä. Tapio Wirkkalan Ultima Thule -lasiklassikosta Marimekko-kuosiin pukeutuneeseen A330 koneeseen, ”Wings of imagination” -jutussa kurkistetaan ainutlaatuisiin yhteistyöhankkeisiin, jotka vuosien varrella ovat vauhdittaneet Suomi-designin tunnettuutta maailmalla.

Miltä maailma näyttää lentokoneen ohjaimissa? ”View from the cockpit” -jutussa Finnairin pilotti Heikki Tolvanen kertoo, miten lentäminen on vuosien varrella muuttunut ja miten ilmassa suunnistetaan kohti määränpäätä.

Finnairin nopeat yhteydet Euroopan ja Aasian välillä ovat tänä päivänä monelle matkustajalle itsestään selviä, mutta ainutlaatuisen strategian taustalta löytyy monta tarinaa.

Miten lentäminen inspiroi kirjailijaa? Kansainvälisesti parhaiten Teemestarin kirjastaan tunnettu suomalaiskirjailija Emmi Itäranta kirjoitti julkaisua varten ainutlaatuisen novellin, jota kuvittaa Helmi Järvisen eteerinen kuvitus.

Finnair

Fokus Media Sisu on Finnairin pitkäaikainen yhteistyökumppani ja tuottaa matkustamolehti Blue Wingsia.