Aina asiakkaan puolella

Kuukauden kuva

Lauri Rotko kuvasi vuoden 2017 terveydenhoitajan Orionin Galenos Newsiin 2/2017.

Vuoden terveydenhoitaja Ulla Yli-Karro johtaa kulttuuri- ja taideteemaista hoivakoti Mäntyhovia. Attendo Mäntyhovissa etsitään ja kokeillaan keinoja, joilla elämästä saisi sen loppuvaiheissa mahdollisimman hyvän.

”Kuvaustilanne oli tavallinen etukäteen suunniteltu henkilökuvaustilanne. Sen sijaan keskustelumme Yli-Karron kanssa jäi mieleeni, koska kuvausten välissä vaihdoimme ajatuksia lasten kasvatuksesta. Hän kertoi kokemuksiaan (liittyen omaan aiempaan työhönsä terveydenhoitajana) ja vertailin niitä omiini. Sain keikalta kuvien lisäksi varsin konkreettisia elämänohjeita vanhemmuuteen liittyen. Usein valokuvaajan työ on juuri tuollaista. Hyviä henkilökuvia ei voi saada ilman todellista luottamusta kuvattavaan. Tämä luottamus syntyy keskustelemalla, antamalla aidosti myös itsestään jotain kuvattavalle.

Tuo niittytapettitausta oli ilmeinen valinta yhdeksi kuvauspaikaksi: sen tunnelma sopi kuvattavan luonteeseen ja oli riemastuttavan erilainen kuin mitä hoivakodin seiniltä osaisi odottaa.”

Lauri Rotko

Lauri Rotko on heinolalainen valokuvaaja, joka tekee töitä myös liikkuvan kuvan parissa. Töiden ohella Rotkoa pitävät kiireisenä hänen kolme tytärtään. Sydäntä ovat lähellä myös veneily, mökkeily ja karting-harrastus.