Matkanumerot

Kuukauden kuva

Finnairin Suomi 100 -julkaisussa Jukka Fordellin infograafi esittelee kuinka matkustaja ja hänen matkatavaransa saadaan lähtöpisteestä määränpäähän.

”Projektin taustoittaminen vaati ekskursion Helsinki Vantaan lentokentälle. Lentokentällä kävimme perusteellisesti läpi prosessin siitä kuinka matkustaja ja hänen matkatavaransa saadaan turvallisesti lähtöpisteestä määränpäähän.

Kulissien taakse kurkistaminen on aina mielenkiintoista. Haastavaa projektista teki turvallisuussyyt, aivan kaikkea ei voinut tallentaa valokuvien muodossa referensseiksi kuvitustyötä varten. Nämä kohteet jäivät muistin ja nopeiden luonnosten varaan.

Paikan päällä syntyi ajatus toteuttaa kuvitus isometrisenä "birds-eye view" -näkymänä, mikäpä muu tyyli sopisi paremmin kertomaan tarinaa matkustamisesta ja lentämisestä.

Hauskinta oli eri tyyppisten ihmisten, matkustajien ja työntekijöiden luominen kuvitukseen. Mielessäni kuvittelin keitä he ovat, minne he ovat matkalla tai millaisia työntekijöitä he ovat.”

Lue lisää Finnairin Suomi 100 -julkaisusta

Jukka Fordell

Jukka Fordell on intohimoinen kuvittaja ja graafinen suunnittelija, joka inspiroituu luonnosta. Vapaa-aikaa hän viettääkin lenkkeillen kultainennoutaja Diegon kanssa, kameran kanssa yhdessä lintuja bongaillen.