Sisäilma selkeästi

Kuukauden Kuva

Kivirakentajien sisäilmainfograafi kokoaa oleellisen sisäilmasta yhteen kuvaan. Näin infograafi syntyi kuvittaja Janne Torisevan käsissä.

”Olen toteuttanut sisäilma-aiheisia kuvituksia ennenkin. Toimeksiannon saadessani tutustuin Kivifaktaa.fi -sivujen visuaaliseen ilmeeseen, mutta minun ei tarvinnut etsiä tällä kertaa muuta lähdemateriaalia.

Tyypillisesti kaikki kuvitukset toimitetaan luonnoksena asiakkaalle kommentoitavaksi. Tiiviin aikataulun vuoksi työvaiheet menivät tällä kertaa limittäin ja työstin graafia samalla, kun se oli kommentoitavana. Muutin toiveiden pohjalta muun muassa kaksihuoneisen tilan yhdeksi huoneeksi. Lisäksi poistin pyynnöstä ensimmäisessä versiossa olleet piirrosviivat, ja lisäsin niiden tilalle väripinnat. Myös tekstiä hiottiin.

Infograafin kuvittamisessa eniten aikaa vie piirtämisen sijaan suunnittelu, kuten esimerkiksi värivalintojen tekeminen. Kun värimaailma on rajattu – kuten usein monilla asiakkailla on ­ – jokaisen värin käyttöä joutuu pohtimaan eri tavoin kuin jos käytössä olisi laajempi paletti.

Infograafissa tärkeimmät seikat ovat tiedon hahmotettavuus ja luettavuus, ja siksi yksinkertaiseltakin vaikuttava lopputulos saattaa tarkoittaa suurta työmäärää. Yksinkertaisuus syntyy hiomisen kautta.” 

Janne Toriseva

Janne Toriseva on ammattikuvittaja ja sarjakuvapiirtäjä. Kesät Janne viettää perheen kanssa mökkeillen sekä työhuoneella omiin taiteellisiin projekteihin syventyen. Hän valmistui taiteenmaisteriksi vuonna 2005 ja hänen tunnetuin sarjakuvansa on Oswald.