Tommi Mäkistä tapaamassa

Sisusta syntyneet

Millainen oli kohtaaminen rallipolkujen kapellimestarin kanssa? Anna-Maria Wasenius haastatteli Tommi Mäkistä Toyota Auto Finlandin asiakaslehteen.

"Pidän autoista ja, useimpien ihmisten tavoin, vaikutun syvästä taituruudesta. Sen vuoksi oli erityisen kiinnostavaa tavata moninkertainen rallin maailmanmestari Tommi Mäkinen, joka ilmiömäisessä ajassa on tuonut Toyotan takaisin rallin WRC-sarjaan. Hän on tehnyt sen menestyksellä, jota harva osasi odottaa.

Paikalle tapaamiseen saapui tutun tuntuinen mies. Juttuhetkemme oli lyhyt, mutta siihen mahtui kunnon tarina. Aikatauluistaan huolimatta Mäkinen kertoi Toyotan tuoreen WRC-tallin synnystä kiireettömästi ja ystävällisesti. Hän puhui siitä, miten asiat johtavat toiseen. Miten vuosia vievä kehitystyö voidaan tiivistää uskomattoman lyhyeen aikaan.

Minä mietin, miten hienosti ympyrä toisinaan sulkeutuu. Monet asiat Mäkisen kertomuksessa saivat alkunsa Jyväskylän Ouninpohjan erikoiskokeella. Muutama viikko sitten Mäkinen tiimeineen otti Jyväskylän Neste Rallissa voiton. Suomalainen autourheilu elää taas kultaista kautta."

Lue Tommi Mäkisen haastattelu toyotaplus.fistä.

Fokus Media Sisu on Toyota Auto Finlandin sisällöntuotannon kumppani. Teemme yhteistyössä painettua Toyota Plus -asiakaslehteä sekä digitaalista ToyotaPlus.fi:tä. Julkaisut tarjoavat tuoretta tietoa, inspiraatiota ja vinkkejä Toyota-autoilijalle.

Anna-Maria Wasenius

Anna-Maria Wasenius on Fokus Media Sisun sisältöpäällikkö ja media-alan konkari. Sisältötyöstä syttyvän tekstitaiturin tapaa vapaa-ajallaan hevosen selästä Kirkkonummen sorateiltä.