Terramedia Oy ostaa Fokus Media Finland Oy:n osake-enemmistön

Terramedia Oy ostaa osake-enemmistön Fokus Media Finland Oy:stä. Tehdyn kaupan jälkeen Terramedia omistaa yhtiöstä 95 prosenttia ja loput 5 prosenttia omistaa Fokus Media Finlandin toimitusjohtaja Mikko Saastamoinen.

Fokus Media Finland jatkaa toimintaansa Terramedia Oy:n tytäryhtiönä. Terramedia Oy on systemaattisesti laajentanut toimintaansa yrityskaupoin ja nyt tehty kauppa on yhtiölle merkittävä kasvuloikka, iloitsee Terramedian toimitusjohtaja ja pääomistaja Pentti Törmä. ”Terramedia-konsernin liikevaihto nousee lähes 11 miljoonaan euroon ja palkkalistoillamme on jatkossa lähes 50 media-alan ammattilaista. Työllistämme myös merkittävän määrän media-alan freelancereita.” Laaja tuotevalikoima ja merkittävät synergiaedut nostavat Terramedia-konsernin kilpailukykyä median siirtyessä entistä enemmän digitaaliseen kustantamiseen, perustelee Törmä kauppaa. ”Painetuille lehdille on kuitenkin oma vankka tilaajakuntansa ja erityisesti Terramedia-konsernin erikois- ja ammattilehtien lukijat haluavat lehden edelleen kotiin toimitettuna painettuna tuotteena.”

Fokus Media Finlandin perustajat, Tapani ja Soili Pitzen sekä Markku Hurmeranta, toteavat, että nyt oli oikea hetki luopua yrityksestä. ”Olemme kaikki kolme jo eläkeiässä ja tuli aika siirtää yhtiö uusiin käsiin. Terramedia Oy on ollut jo vähemmistöosakkaana Fokus Mediassa, joten Terramedia oli luonteva uusi omistaja Fokus Medialle.”

Lisätietoja:
Terramedia Oy: toimitusjohtaja Pentti Törmä, puh. 040-5636889, pentti.torma@terramedia.fi
Fokus Media Finland Oy: toimitusjohtaja Mikko Saastamoinen, puh. 0400-934056, mikko.saastamoinen@fokusmedia.fi

Terramedia-konsernin liikevaihto (ilman osakkuusyhtiöitä) vuonna 2022 oli n. 3,7 milj. euroa. Konsernin emoyhtiö Terramedia Oy kustantaa kahta aikakauslehteä. Konsernin kahdesta tytäryhtiöstä Dominova Oy julkaisee neljää aikakauslehteä ja Farmit Website Oy keskittyy sisältömarkkinointiin ja tapahtumajärjestelyihin. Fokus Media Finland Oy:n liikevaihto oli vuonna 2022 n. 7,3 miljoonaa euroa. Yhtiö kustantaa kahdeksaa aikakauslehteä sekä tuottaa asiakaslehtiä ja sisältömarkkinointia. Yhtiön julkaisukanavina toimivat printti, verkko ja sosiaalinen media.