Maksaminen ja laskutus

Tältä sivulta löydät tietoa Fokus Media Finland Oy:n lehtitilausten maksamisesta ja laskutuksesta.

Eräpäivän siirto

Laskun eräpäivää voidaan siirtää enintään yhdellä kuukaudella. Jos haluat siirtää eräpäivää, ota yhteyttä asiakaspalveluun asiakaspalvelu@fokusmedia.fi.

Laskutus tilauksen päättyessä

Tilaus päätetään pääsääntöisesti maksetun kauden loppuun. Tilauksen päättyessä veloitetaan ennen irtisanomisen voimaantuloa toimitettujen lehtien hinta. Jos esimerkiksi irtisanominen astuu voimaan sen jälkeen, kun olemme toimittaneet osoitetiedot lehden painoon, etkä ole vielä maksanut uutta tilausjaksoa, saat vielä yhden lehden sekä erillisen loppulaskun.
Määräaikainen tilaus päättyy automaattisesti ilman irtisanomista tilausjakson päättyessä. Määräaikainen tilaus laskutetaan tilauksen alkaessa.

Maksutavat

Tilauksen voi maksaa verkkopankkimaksuna, luottokortilla, e-laskuna, sähköpostilaskulla tai paperilaskulla.

Jatkuva tilaus laskutetaan sovituin laskutusvälein kulloinkin voimassa olevaan hintaan, joka on aina edullisempi kuin vastaavan pituisen määräaikaisen tilauksen normaalihinta. Ensimmäinen laskutuspäivä määräytyy tilausajankohdan mukaan. Jos haluat tehdä muutoksia laskutusväleihisi, olethan yhteydessä asiakaspalveluun.

Paperilasku

Paperilaskun laskutustapalisä on 3,90 euroa laskua kohden (sis. alv). Suosittelemme tätä maksutapaa käyttäville asiakkaillemme siirtymistä vaivattomaan e-laskuun tai sähköpostilaskuun.

E-lasku

E-lasku on sähköinen lasku, jonka saat paperisen laskun sijasta suoraan verkkopankkiisi. E-lasku on pankkien kehittämä turvallinen tapa vastaanottaa ja maksaa laskut sähköisesti. Se on helppo ottaa käyttöön:

  • Tee e-laskusopimus omassa verkkopankissasi.
  • Valitse laskuttajaluettelosta Fokus Media Finland Oy/Lehtitilaukset.
  • Syötä laskulta löytyvä asiakasnumerosi yksilöintitietona. OP-Pohjolan ja Nordean verkkopankkiasiakkaana syötä viitenumerosi. Löydät asiakas- ja viitenumeron tilauslaskustasi. 
  • Kun olemme vastaanottaneet pankiltasi tekemäsi valtuutuksen, lähetämme laskut jatkossa suoraan verkkopankkiisi. Sinun tarvitsee vain tarkastaa lasku ja hyväksyä maksu veloitettavaksi tililtäsi tai asettaa lasku automaattimaksamiseen, jolloin lasku veloitetaan automaattisesti tililtäsi eräpäivänä.
  • E-laskun käyttöönotto on mahdollista seuraavissa verkkopankeissa: OP, Danske Bank, Nordea, Aktia, Säästöpankki, POP Pankki, Ålandsbanken, Handelsbanken ja S-Pankki. 

Verkkopankki

Verkkopankkimaksu on mahdollinen ainoastaan ensimmäisen tilausjakson tai määräaikaisen tilausjakson maksamiseen. Jos maksat ensimmäisen tilausjakson verkkopankkimaksuna, seuraavat maksuerät veloitetaan paperilaskulla ellei sinulla ole e-laskuvaltuutusta tai ellet tilaa sähköpostilaskua osoitteesta fokusmedia.fi/asiakaspalvelu. Verkkopankkimaksua tarjoavat pankit löydät tilausta tehdessäsi maksutavan yhteydestä. 

Paperilaskun laskutustapalisä on 3,90 euroa laskua kohden (sis. alv). Suosittelemme tätä maksutapaa käyttäville asiakkaillemme siirtymistä vaivattomaan e-laskuun tai sähköpostilaskuun.

Sähköpostilasku

Sähköpostilasku on vaihtoehtoinen maksutapa paperilaskulle. Voit vaihtaa paperilaskusta sähköpostilaskuun oma-asiointi osoitteessa fokusmedia.fi/asiakaspalvelu. Muutos astuu voimaan seuraavasta laskutusjaksosta. Sähköpostilasku on tilauskohtainen.  Tarkistathan, että sähköpostiosoitteesi on oikein.

Korttimaksu

Voit maksaa Visa-, Visa Debit-, Visa Electron-, MasterCard-, Debit MasterCard – korteilla. Korttimaksu on mahdollinen ainoastaan ensimmäisen tilausjakson tai määräaikaisen tilausjakson maksamiseen. Jos maksat ensimmäisen tilausjakson korttimaksuna, seuraavat maksuerät veloitetaan paperilaskulla ellei sinulla ole e-laskuvaltuutusta tai ellet tilaa sähköpostilaskua osoitteesta fokusmedia.fi/asiakaspalvelu.

Verkkopankkimaksua tarjoavat pankit löydät tilausta tehdessäsi maksutavan yhteydestä.

Paperilaskun laskutustapalisä on 3,90 euroa laskua kohden (sis. alv). Suosittelemme tätä maksutapaa käyttäville asiakkaillemme siirtymistä vaivattomaan e-laskuun tai sähköpostilaskuun.